Hans' Weerweb

27-09-2024 - Afscheidsvlucht F-16 boven Nederland

Nederland neemt vrijdag 27 september 2024 afscheid van de F-16. De laatste toestellen vliegen op die middag een afscheidsronde boven Nederland.

Vandaag de afscheidsvlucht van een formatie F16s over Nederland. De F-16’s zouden vooral vliegen boven locaties waar ze meest actief zijn geweest:

Maar helaas was het weer over (vooral) de noordwestelijke helft te slecht, de piloten konden elkaars toestellen niet meer zien. Vandaag dat de route werd ingekort, na een bezoek aan Eelde werd gekeerd en via een zuidwaartse omweg naar Breda gevlogen om van daar uit de rest van de route af te leggen.

Ik twijfelde om naar Eindhoven AP te gaan maar zag er vanaf vanwege het slechte weer (hier vooral wind). Het bleek ook dat de toestellen daar niet echt in formatie vlogen. Heb vanuit thuis gefotografeerd maar da's natuurlijk te ver weg. Eerst even geoefend op een verkeersvliegtuig, de foto's zijn uitsneden van 400mm opnamen:

De formatie zou acht stuks tellen, maar ik zag er negen! Het negende toestel bleek een tweezitter van de Belgische luchtmacht te zijn met een fotograaf als passagier.

Geplaatst 27-09-2024 21:14
Gewijzigd 29-09-2024 16:27

Sluiten

Web Analytics