Hans' Weerweb

05-08-2024 - Park Hilaria 2024

Ik geef eerlijk toe: ik ben een hopeloos liefhebber van mooie kermissen.


Echt supermooi deze lichtshow op het reuzenrad!

Ik geef het eerlijk toe: ik ben een hopeloos liefhebber van mooie kermissen. Uren kan ik er zijn, genieten van de kakafonie van stemmen en allerlei muziek door elkaar heen, de geuren, kleuren en lichten en last but not least het gegil van tienermeiden die lekker stoer juist in de meest vervaarlijke attracties gaan zitten (en waarschijnlijk het gewoon leuk vinden om flink te gillen). 😄 Degenen die me kennen weten dat ik natuurlijk niet zo heel lang kan staan en lopen, dus terrasbezoek met wat koele biertjes bij de hand is af en toe noodzakelijk. 🙃

Vrijdag 2 augustus opening en meteen 's-avonds erheen. Heerlijke stemming op een warme zomeravond en het was er gezellig druk.

OMG dat ding gaat hoog! Voor geen goud krijgen ze mij erin:

De entree ervan, voor het eerst heb Adobe AI ingezet om personen te verwijderen die wel al te prominent in beeld waren. Een geoefend kijker kijkt en vindt de 'artefacten' ik heb nog e.e.a. te leren denk ik.

Zondag 4 augustus: we gaan scouten voor fotokansen...

... onder het genot van mooie koude halveliters vergaap ik me aan de prachtige lichtshow op het Europarad:

Maandag 5 augustus: en dus moet dat op foto al is dat wel lastig want te weinig plek om het hele geval erop te krijgen.

En dan moet er natuurlijk weer m.b.v. lange(re) sluitertijden met licht gespeeld worden.

Hierboven en onder: helemaal verklaren kan ik het niet maar zelfs met de laagste ISO en afgeknepen diafragma had ik i.t.t. vorige kermissen moeite om 2-3 seconden sluiter te halen zonder de zaak helemaal te overbelichten. Voorbeeld: hierboven de mooiste patronen maar hopeloos overbelicht. Hieronder dezelfde attractie op resp. 1.6 en 1.3 seconden en dat is het dan toch net niet. Misschien omdat ik nu dichterbij sta door alle drukte om me heen of koos ik net de meest verlichte taferelen? 

Ik heb de dag hierna maar meteen even een 2 stop ND-filter gekocht - een fotoknel tegenkomen moet meteen ook oplossen betekenen.😅 Nog een foto om af te sluiten, gemaakt met de mobiel op zaterdag de 10e. Park Hilaria is nog geopend t/m zondag (11 augustus)!

Geplaatst 07-08-2024 15:48
Gewijzigd 11-08-2024 16:59

Sluiten

Web Analytics