Hans' Weerweb

19-11-2023 - Diverse windschade Eindhoven

Ciarán veroorzaakte te Eindhoven wijdverspreide maar over het algemeen lichte windschade, takken/takjes, bouw-/reclameborden, bouwmateriaal en (vnl.) omgevallen bomen.

De meeste getroffen bomen waren er al duidelijk niet best aan toe maar er waren wel een paar meer bijzondere gevallen. Aan de Wolvendijk een viertal forse bomen om, stonden in een wat laag gelegen en nattig grasveld en waren zeer ondiep geworteld. Kansloos gezien de grote hoeveelheid blad:

Aan de Van Oldebarneveltlaan een opvallend tafereel, van twee bomen die geen blad meer droegen de kruin eruit. (de achterste was de helft al kwijtgeraakt op 18 februari 2022 - Eunice).

Aan begraafplaats de Oude Toren staan een aantal oude, werkelijk monumentale, enorme bomen. Eentje ervan illustreerde ongewild hoe gevaarlijk het kan zijn om bij storm onder bomen te lopen. Een enorme zijtak was losgekomen (zie de laatste foto), doorsnee vanaf de breuk rechts tot aan de eerste knik was gemeten 50 cm (!), levensgevaarlijk bij het vallen alsof er een complete boom naar beneden komt!

Omhoog kijkend ontdekte ik een kleinere, maar nog steeds forse , afgebroken tak die alleen nog aan een reep bast hing... 

*edit: in de week hierna zou ik zo hier en daar nog meer forse boomschades ontdekken in de omgeving.

Sluiten

Web Analytics