Hans' Weerweb

03-10-2023 - Lichtjesroute Eindhoven

Wel wilden graag eens de hele lichtjesroute bekijken en toen bleek dat je een plaats kon reserveren in een authentiek WOII legervoertuig was de keuze snel gemaakt. En gelukkig was na alle regen vandaag het mooi droog - al was het wel wat koeler en stond er meer wind.


Aan de eendenvijver (of smurfenvijver...)

Rond 20:00 aankomst bij het verzamelpunt aan de Pastoriestraat waar we meteen de nodige legervoertuigen zagen staan.

20:15 - op weg! Ik heb maar niet teveel geprobeerd uit een rijdende auto avondfoto's te maken maar juist gewoon te genieten van alles wat er te zien was. Heb dus maar een paar foto's gemaakt, realiseerde me pas bij thuiskomst dat het allemaal taferelen waren die eigenlijk niets het het hoofdthema van de Lichtjesroute te maken hebben, en dat is natuurlijk de bevrijding die in allerlei directe beelden maar ook in meer bedekte symboliek gepresenteerd werd.

Gezellige drukte aan/op de Hendrik de Keyzerlaan en het Hendrik de Keyzerplein. De buurt was daar actief met stands, snoep werd uitgedeeld aan passerende bezoekers en bij de vijver een eettent. De versierde eendenvijver trok de nodige bezoekers! Er werd gestopt voor foto's en bezoek aan de vijver.

Op de foto links 'onze' groep WOII-voertuigen, we zaten in de tweede jeep:

Na 22:00 weer terug op het startpunt, en na een biertje en wat gesnack in het clubhuis van de Lichtjesroute tevreden naar huis gelopen (was voor ons maar een stukje). Wel bleek bij het lopen dat het comfort van zo'n oude Jeep toch 'wat' minder is dan van een moderne auto. 😅

Sluiten

Web Analytics