Hans' Weerweb

27-03-2023 - Hagelbuien in beeld

14:33 Forse Cb Incus gezien vanuit omg. Zijtaart in ZO richting

We zijn het niet meer gewend na alle vroege, soms warme en vooral erg droge lentes van de afgelopen jaren maar nu beleven we weer een "normale" eerste lente maand en kunnen we het gezegde "maart roert zijn staart" gerust weer van stal halen. Zonnig maar guur weer, de tractatie bestond dan uit de prachtige buienluchten van de vrijstaande en soms echt forse (korrel-)hagelbuien. 

Videootje gemaakt rond half twee, best zware neerslag met windstoten erbij:

Na mijn liefs' auto opgehaald te hebben vanuit Zijtaart weer op weg naar huis, maar een paar prachtige cb's zorgden ervoor dat ik een omweggetje reed om e.e.a eens goed te bekijken. Meteen ook een goede kans om te zien hoe de Google Pixel Pro zich houdt bij het vastleggen van deze luchten bij de zonnige hoge contrasten. Foto's worden (ook) vastgelegd als .DNG bestanden en dus is nabewerking goed mogelijk. En dat was bij deze beelden ook wel nodig, teveel contrast en verzadiging en te 'koude' witbalans, maar nogmaals, allemaal gemakkelijk te corrigeren.

De bui hierboven in beeld dreef ZO-waarts richting mijn woonstek dus gauw huiswaarts. Thuis eerst een groothoekfoto voor het overzicht:

En wat meer ingezoomd voor de details 😀

Op het laatst nog wat buienrestanten waarvan de laatste erg fraai werd beschenen door de ondergaande zon:

Sluiten

Web Analytics