Hans' Weerweb

25-03-2023 - YES! Het (voor mij) eerste onweer van 2023 waargenomen!

Complexe ontlading rond 19:50

Vandaag stond het weer voor de regio hier in het teken van een tweetal (steeds trager) zuidwaarts bewegende occlusies. Ik had op de eerste in de middag wel (wat) onweer verwacht maar onweer was er amper en bovendien bleven de buien hier meest op afstand.

Vroeg op de avond bleken echter een aantal buien op de tweede occlusie voldoende ontwikkeld voor onweer. 😀 Rond half acht meende ik een flits te zien tijdens het YouTuben en heb niet geaarzeld, geeneens een radarbeeld gekeken, meteen een cam klaargemaakt en op statief gezet. En dat was maar goed ook want een actieve bui zat al zowat iets ten zuiden van Veghel en produceerde ontladingen.

Dit is de eerste foto met het wolkenbeeld:

En daarna kon ik (voor mij) de eerste 2023 ontladingen zien en gedonder horen, weliswaar op enige afstand maar toch! Foto's ISO200, F8, 35mm, 3 seconden sluiter:

Hierboven: het onweer trok in ongeveer oostelijke richting van me vandaan, ik kreeg hierna nog wel enkele ontladingen op foto maar echt te ver weg voor sprekende foto's. De kop voor 2023 is eraf! 😁

Sluiten

Web Analytics