24-09-07 Golfdag!

Deze dag werd passage van een actief koufront verwacht met een kleine kans op onweer. Ik heb 6 uur tijd, 170km rijden (waarvan 29 km kruipfile) besteed... Ach, ik wist wel dat de vooruitzichten niet geweldig waren, bovendien was ik wat te laat op pad, tot overmaat ging het koufront een stuk sneller oostwaarts dan verwacht.

Maja, ik wou er zo graag op uit ... :-) De oogst bestond voornamelijk uit teveel grijs, harde regen en windstoten (oh ja en drie stuks file's natuurlijk)! Ten noorden van Den Bosch uitgesproken undulatus structuren vroeg op de middag:

De verdere reis richting Flevo duurde ook weer wat langer dan verwacht. De buien voor het koufront uit bleken pittig, flinke neerslag en windstoten drukten de snelheid. Bij Lelystad, woelig water met al die wind en dat werd alleen maar erger...


Bron radarbeeld: Buienradar

Ik wou nu gaan bepalen waar ergens langs het water ik het front zou willen afwachten dus de computer aan het werk gezet. Als op het radarbeeld te zien is ontstond er tussen 14:00 en 15:00 een mooie golfvorm bestaande uit drie wat forsere buienlijntjes, de meest zuidelijke nadert hier al mijn locatie, de Hollandse Hout bij Lelystad. Geen tijd meer om te verplaatsen dus. De lijn zag er niet bijster fotogeniek uit, maar gaf me toch een bak neerslag en wind...

Van deze passage meerdere foto's gemaakt maar hier niet opgenomen, alles lijkt op elkaar, een grijze massa... Vroeg op de avond weer thuis aangekomen brak de bewolking en kwam er fraaie sluierbewolking te voorschijn, met vaak ook weer golfvormen!

« Retour overzicht | « Home | « Menu