08-02-18 Eindelijk nachtvorst

De laatste dagen ondervinden we invloed van hoge druk en dat betekende meteen een stuk zonniger weerbeeld met weinig wind en natuurlijk in deze tijd nachtvorst - eindelijk nachtvorst van betekenis deze 'winter'. Hieronder de temperatuursextremen van gisteren 7 februari:

Tja, en als ijs dus zo zeldzaam dreigt te worden maak ik er voor de zekerheid maar een foto van, hier het zicht gisteren op een poeltje dicht bij de A50, het ijslaagje was dun maar de dekking volledig:

Ook afgelopen nacht matige vorst op grote schaal m.u.z. van de westelijke en noordwestelijke kusten, maar hoe gaat het nu verder? Hieronder de luchtdrukberekening van Hirlam 00z afgelopen nacht voor vandaag en morgen. Over onze streken nog, wat je kan noemen, een uitloper van een omvangrijk hoog over de Azoren die vrijwel een verbinding vormt met hoge druk over Rusland. We zien echter deze verbinding in betekenis afnemen en naar het zuidoosten schuiven zodat we te maken krijgen met oceaaninvloeden.

Gisteren op de Limburgse hoogten al lichte sneeuwval, het resulterende dek van een paar centimeter bleef met temperaturen die overdag maar net boven nul kwamen nog liggen ook. Morgen over vrijwel heel het land kans op sneeuw en zal de temperatuur ook wat gaan oplopen, maar naar verwachting tijdens carnaval nog steeds kans op winterse neerslag, lichte vorst en dus lokaal kans op gladheid.

« Retour overzicht | « Home | « Menu